Jumaat, 2 Januari 2009

what the worst 1/1/2009!!!!!

Assalamualaikum.... ingt nak wat diari mulai 1 hari bulan januari tapi laen plak jadi nyer... aku benci 1 januari....worst giler ar ari 2.... first time aku kerja ari 2 setelah sebulan aku duk umah.... excited taw nak kerja ari 2 tapi benda laen plak yg jd....benci nyer!!!!! aku benci ngan mamat cina 2... ada ke patut dia x bagi aku solat? masa nak solat zuhur aku ingat dia ckp x de tmpt solat.... 2 aku x kisah ar kn... aku ckp ar ngan dia nk solat kt dpn 2 jer... dia bg pas2 cumer mcm nk x nk je bg aku pegi...tp time nk solat maghrib 2 aku mintak izin dia nk solat kat dpn kdai 2 dia ckp sesuatu yg menyakitkan hati aku nie... dia ckp "esok lu x de solat lg"... perg aku terkejut time 2 kwn sekerja aku pun dgr gak.... aku bls balek.... "tapi benda wajib".... pas2 dia balas ckp ngan aku yang wat aku nk bunuh je di kat tempat 2 jgk!!!! dia ckp ape taw x???? "lu pikir ar sendiri" cam ayat Nabil pon ada jgk kn? aku masuk bilik air pas2 nk ambek wuduk....time 2 plak tiba2 jek air mata aku x semena-mena jatuh....knpe ntah...aku bg msg kat kakak aku "emah owg 2 x bg acik solat. acik x nak keje kt cney lagi" pas2 aku kuar nk tumpang solat kat depan kedai aku keje 2. tmpat aku tumpang solat 2 kedai tudung ada sorang kakak ni, dia baek.... aku smpat berbual ngan dia kira cam mengadu kat kakak 2 ar pasal aku x dibenarkan solat... kakak 2 pon citer ar pasal kedai kat aku... aku pon ya kan jer lah ape yang dia ckp kt aku 2....nt x solat plak aku....pas aku abis solat 2 aku smbung keje blek... mase nk jam 9 mlm agaknye mak dtg pas2 aku tetiba je nangis mak aku bleh plak senyum...ada ke patut bkn nk pujuk aku... dia nk jumpa ngan bos aku 2 tp aku x bg... biar ar...nt gaduh plak...susah plak nanti krang... mak pura2 jd pelanggan kt c2 tp 1 pon x beli... tgok2 je kasut kat c2....aku berhenti kerja x bg taw bos aku 2 pon... ari ni aku x msuk kerja... dia pon x call.... lantak dia ar.... muke pon x hensem pon.... tp mcm playboy je aku tgok...mse blek ngan mak mlm aku nagis spnjg perjalanan blek 2... naek motor....mak cri kan keje utk aku, sederet ngan kedai tmpt keje aku 2 ada ke patut? nt bos aku nampak krang susah plak aku... aku ckp ngan mak aku yg aku x nak keje lg...sbb aku dah fobia nk keje lg dah....lg2 ngan owg cina....mak cdgkan aku pergi belajr menjahit kat bandar lg bagus aku rase pon ok jgk bleh ar aku wat bju kurung time raye thun ni...hehehehe...2 jer ar yang aku bleh tulis... wassalam...

2 Ulasan:

Blogger sweetlavender berkata...

ade ke patut x bg solat!! kwg ajar betol...nway harap putri tabah

5 Januari 2009 12:53 PG  
Blogger mira hamid berkata...

putri bg jek flying kick kat cina tu..keyh??=)

luv and always
mira hamid..>,<

5 Januari 2009 6:21 PG  

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama